Ga je binnenkort verbouwen of klussen in het huis? Dan is het gebruiken van een rolsteiger ideaal. Een rolsteiger biedt efficiëntie en veiligheid. Het opzetten van een rolsteiger is gemakkelijk en niet zwaar. Je moet alleen opletten met de weersomstandigheden. Stormt het, dan mag je geen gebruik maken van een rolsteiger. Wil jij nou een rolsteiger gebruiken? Rolsteiger.net kan jou daarbij helpen!

Een kamersteiger of een rolsteiger?

Er zijn veel verschillende soorten steigers. Het hangt er maar net vanaf welke klus je hebt. Bedenk daarom van te voren goed waarvoor je de steiger wilt gebruiken. Kies ook of je de steiger voor binnen of buiten wilt gebruiken en voor welke hoogte je de steiger wilt gebruiken. Bij steigers kan je kiezen tussen twee soorten. De lengte van het platform en de steigerbreedte hebben allemaal betrekking op de grootte van het werkoppervlak. Hoe langer en breder het werkoppervlak is, hoe meer ruimte je hebt tijdens het werken. Daarnaast moet je ook kijken naar op welke hoogte je moet werken. Een voordeel aan een steiger is dat je hem makkelijk kan uitbreiden, de stijgers bestaan namelijk uit losse onderdelen.

Voordelen van een rolsteiger

Vergeleken met ladders hebben rolsteigers minstens twee belangrijke voordelen. In de eerste plaats is werken op een rolsteiger veel veiliger. Een rolsteiger kan veilig vastgezet worden aan een gevel. Je loopt zo geen risico’s. Je kunt een rolsteiger ook gebruiken om spullen op te zetten. Denk aan het verfblik, de kwasten, gereedschap of materiaal dat nodig is om de gevel te stucen. Bij een ladder moet je telkens op en neer klimmen om de benodigde spullen op te halen en dat kost ontzettend veel tijd. Met een rolsteiger werk je veiliger, sneller en efficiënter! 

Welke soort steiger bij jouw klus?

Voor binnen is een kamersteiger ideaal. In principe is deze steiger niet zo breed, waardoor hij makkelijk door de deur heen past. Een kamersteiger kan tot zo’n 6 meter hoog zijn, wat in de meeste gevallen hoog genoeg  is. Dit type steiger is ook fijn om te gebruiken bij kleine stukken buiten. Heb je iedere keer een steiger nodig voor een korte tijd, op verschillende plekken? Dan is een vouwsteiger fijn om mee te werken, eenvoudig in gebruik en zo te verplaatsen naar een volgende bestemming. Lichte onderhoudswerkzaamheden kunnen verricht worden met een telescopische steiger, die snel op te bouwen is. Voor het zware werk is de bouwsteiger geschikt.