Als jij degene bent die in je bedrijf de kerstpakketten samenstelt, dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe een ideaal pakket er uit ziet. Deze motiveren je medewerkers, ze spreken waardering uit voor wat jullie bereikt hebben en dat alles doe je voor een budget dat elk jaar kleiner lijkt te worden. De realiteit is vaak anders. Als je het voor elkaar krijgt om de helft van je personeel tevreden te stellen dan ben je geslaagd. Wil je dit jaar wel de perfecte kerstpakketten uitdelen? Gebruik dan de onderstaande tips om er een succes van te maken.

 

De beste kerstpakketten voldoen aan 3 eisen

Er zijn drie eisen waaraan de ideale pakketten moeten voldoen.

  • Motiverend: als je laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het samenstellen van je kerstpakket, dan werkt dat motiverend. Een flesje wijn is dat niet, maar een wellness pakket na een bijzonder drukke periode is dat wel.
  • Waarderend: je wilt niet alleen waardering uitspreken met je kerstpakket, maar ook aangeven wat je waardeert. Dat doe je door een thema uit te kiezen. Kerstpakketten met een Belgisch thema, bijvoorbeeld, als jullie werkgebied vorig jaar is uitgebreid.
  • Betaalbaar: koop je pakketten online en je krijgt meer voor een lagere prijs.

De prijs is niet de grootste motivator

Je zult merken dat je personeel niet gemotiveerd raakt van dure kerstpakketten, maar eerder van pakketten met een gebaar en een boodschap. Het is dus helemaal niet nodig om veel geld uit te geven aan het kerstpakket dit jaar, want het is niet de prijs die je personeel motiveert. Zet dat dus even uit je hoofd en vraag je eerder af wat je met het kerstpakket wilt zeggen. Als je je kerstpakketten dan online bestelt, dan vul je de prijs filters in en vind je vast een optie die binnen je budget valt en ook de juiste boodschap afgeeft.

Doe een enquête onder je personeel

Veel mensen denken dat het uitkiezen van het beste kerstpakket elk jaar weer gokwerk is. Maar hoe kun je besluiten wat je personeel wil hebben als je ze dat niet eens hebt gevraagd? De beste manier om te achterhalen wat het beste cadeau is dit jaar is door dit te vragen. Stel daarom een enquête samen. Dit zijn voorbeelden van drie vragen die je daarin kunt stellen.

  • Wat zou je graag in het kerstpakket ontvangen dit jaar?
  • Wat was er goed aan de kerstpakketten van de afgelopen jaren?
  • Wat zouden we beter kunnen doen dit jaar?

Bekijk hier de kerstpakket collectie 2021!

Ga naar een online winkel

Het is altijd een goed idee om je pakketten online te kopen. Online winkels hebben een bijzonder groot assortiment en de prijzen zijn laag. Daarnaast krijg je vaak volumekorting of mag je je kerstpakketten zelf samenstellen als je een grote bestelling plaatst. Met de filters selecteer je alleen de pakketten die voldoen aan jouw eisen en daar maak je dan een keuze uit. De winkel doet de rest en zorgt ervoor dat jij je bestelling ruim op tijd binnen hebt.