Het samenstellen van het kerstpakket is elk jaar weer een hele klus. In Nederland wordt dit pakket sterk bekritiseerd en doe je het verkeerd, dan is het niet motiverend, maar het tegenovergestelde. Als jij dit jaar verantwoordelijk bent voor de kerstpakketten, dan wil je dat natuurlijk voorkomen. Je hebt een pakket nodig dat indruk maakt, dat je werknemers blij maakt en waardoor ze zich gewaardeerd voelen. En dat alles moet passen binnen je strakke budget. Zorg ervoor dat jouw kerstpakket aan de volgende 3 eisen voldoet en je zult, zonder een fortuin uit te geven, je werknemers echt blij maken dit jaar.

Een indrukwekkend kerstpakket heeft de juiste inhoud

Het is echt niet nodig om te gokken wat je personeel graag wil hebben. Misschien doe je dat wel elk jaar, omdat je wilt dat het kerstpakket een verrassing blijft. Maar als je de inhoud moet gokken, dan is er een hele grote kans dat je mis gokt. Het is daarom een goed idee om je medewerkers te vragen wat ze graag in hun kerstpakket willen hebben. Dat doe je door een kleine enquête te houden en daarin te vragen wat ze goed en minder goed vonden aan het vorige pakket en wat ze dit jaar graag zouden krijgen. Het blijft dan nog steeds een verrassing, want niemand zegt hetzelfde. Maar je krijgt wel een uitstekend idee van wat je kunt geven om indruk te maken.

Een thema en een boodschap

Als je wilt dat je kerstpakket motiveert, dan betekent dat niet dat daar veel geld tegenover moet staan. De prijs van het pakket motiveert veel minder dan de boodschap die je ermee uitdraagt. Zorg er dus voor dat het kerstpakket duidelijk van jullie bedrijf afkomstig is. Dat kun je doen door een bepaalde kleur of een relevant product te kiezen. Vervolgens denk je na over iets wat jullie gezamenlijk hebben bereikt en waarvoor je je personeel wilt bedanken. Als jullie je werkgebied hebben uitgebreid naar Duitsland het afgelopen jaar, bijvoorbeeld, dan neem je een pakket met een Duits thema. Heeft je personeel hard gewerkt en extra uren gedraaid omdat jullie en belangrijke certificering wilden krijgen? Dan geef je ze een wellness pakket cadeau en een vrije dag om tijd voor zichzelf te nemen.

De beste prijs

Nu je weet wat je wilt geven, of dat je nou juist zelf je kerstpakketten samenstellen, je weet hoe je duidelijk gaat maken waar je waardering voor wilt laten zien. Nu kun je op zoek gaan naar het meest indrukwekkende kerstpakket voor jouw personeel. En dat vind je vast bij een online winkel. Kerstpakketten zijn goedkoper online, maar niet minder van kwaliteit. De prijs is lager omdat online winkels minder uitgaven hebben. Het assortiment is groot, wat betekent dat er vast een pakket is in de juiste kleur, met het juiste thema en met de juiste inhoud. Je vindt deze door de filters te gebruiken. Bij een webwinkel hebben ze honderden kerstpakketten om uit te kiezen, in verschillende prijsklassen. Plaats je bestelling en dit jaar is je pakket vast een succes.