Antiek naambord

Als bedrijf ben je natuurlijk op zoek naar een bedrijfsnaambord. Stel, je hebt een winkel. Je verkoopt de beste producten, allemaal van de beste kwaliteit. Je bent ook nog gevestigd in een redelijk drukke winkelstraat, maar aan de buitenkant van je winkel hangt er geen enkele aanwijzing van wat er binnenin te vinden is. Als er geen bord buiten hangt, weet niemand dat je bestaat.

Waarom extra moeite doen voor een mooi bord?

Naast de producten of diensten die je levert, is de identiteit die je bedrijf uitstraalt ook heel belangrijk. Men kijkt niet alleen naar kwaliteit, maar ook naar uiterlijk en uitstraling. Een mooi logo kan bijdragen aan de herkenbaarheid en de bekendheid van je bedrijf. Als dit logo ook nog eens groot staat afgebeeld buiten je vestiging, weten (potentiële) klanten precies waar ze moeten zijn. Een bedrijfsnaambord is dus daadwerkelijk functioneel.

Wat voor typen borden zijn er?

Het gekozen materiaal bepaalt de uitstraling en de langdurigheid van het bord. Hierbij kun je kiezen uit verschillende typen metaal (roestvast staal of aluminium), enkele typen kunststof(gravoglas, plexiglas, etc), messing, en zelfs hout. Vervolgens wordt de gewenste opdruk gegraveerd of afgedrukt, afhankelijk van het gekozen materiaal. Elk type materiaal heeft een andere uitstraling. Denk dus na over de identiteit van je bedrijf, en wat voor uitstraling daar goed bij past.

Wat kost een bedrijfsnaambord?

De kosten hangen grotendeels af van de grootte van het bedrijfsnaambord en het gekozen materiaal. Bepaalde typen materiaal zijn duurder dan andere, en een groter bord kost uiteraard meer dan een kleine. Een klein bord met alleen een naam en eventueel een logo erop, kun je vinden voor 30 tot 40 euro. Een groter bord met daarop een speciaal ontwerp, kan meer dan 100 euro kosten.

Hoe lang gaat een bedrijfsnaambord mee?

Bedrijfsnaamborden kunnen, afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, enkele decennia meegaan. Je zal merken dat je zo een bord niet snel vervangt wegens slijtage of veroudering, maar eerder omdat de uitstraling niet meer bij je bedrijf of bij deze tijd past. Een bord met een logo van dertig jaar oud, past mogelijk niet meer bij de huidige identiteit van je bedrijf.