Steeds meer bedrijven richten hun werk in op het nieuwe werken. Door de ontwikkelingen die er zijn gebeurd op het gebied van online werken is flexibel werken echt een ding geworden. Mensen werken het liefst één of soms zelfs meerdere dagen vanuit huis. Het thuiswerken heeft enorm veel voordelen, zoals dat je geen reistijd hebt en je dag zelf kan inplannen. Wel worden mensen snel afgeleid door huishoudelijke klussen. Dit is niet fijn voor jezelf en daarom moet je hier een oplossing voor vinden. Naar mijn mening is een tuinkantoor in een blokhut of tuinhuis de ideale oplossing. De belangrijkste voordelen van zo’n tuinkantoor heb ik even op een rijtje gezet.

Je eigen kantoor

Je weet natuurlijk zelf de ideale werkplek om efficiënt te kunnen werken. Op kantoor zit je vast aan bepaalde eisen die door het bedrijf zijn gesteld, maar in je tuinkantoor kan je helemaal zelf bepalen hoe je te werk gaat. Het is mogelijk om een ruimte in huis om te bouwen tot kantoor, maar dan word je toch snel afgeleid door andere geluiden in huis. Het houdt dus ook werk en privé goed gescheiden. Alles voor je werk kan je lekker in je tuinkantoor laten.

Bespaar tijd een moeite

Zoals ik in de inleiding al zei bespaart het enorm veel tijd en moeite om in je tuin te werken. Je hoeft niet urenlang in een file te staan, maar je kan simpelweg 20 seconde lopen naar je tuinhuis of blokhut. Voor vergaderingen zul je natuurlijk naar kantoor moeten gaan, maar in het algemeen kan je veel tijd (en natuurlijk ook reiskosten) besparen.

Werk in de natuur

Doordat veel tuinhuisjes grote deuren en ramen hebben, zul je veel frisse lucht in je kantoor hebben. Dit zorgt ervoor dat je beter en geconcentreerder te werk kan gaan. In de zomer kan je dus ook de deuren wijdt openzetten om optimaal te genieten van de natuur, terwijl je aan het werk bent.

Het hebben van een tuinkantoor heeft dus veel voordelen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je genoeg ruimte in je tuin hebt om een tuinhuis of blokhut te kunnen plaatsen.