afvalmanagement

Een grote kostenpost bij evenementen is het schoonmaken ervan. Daarom is het in ieder geval slim om voor goede afvalbakken te zorgen. Een rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl is een goed idee. Inzamelen is voordeliger dan het achteraf oprapen van de grond. Dit is alvast een goede tip. Daarnaast hebben we nog eens 5 tips die je kunnen helpen bij het afvalmanagement op evenementen. 

Tip 1. Informatie aan bezoekers verstrekken

Natuurlijk kan je de juiste middelen op Bedrijfsafval.nl vinden. Dan moeten ze wel ook nog op de juiste manier benut worden. Daarom is het slim om direct aan te geven aan je bezoekers wat ze waar kunnen weggooien en waarom dit slim is om te doen. Dat kan je vooraf al doen via e-mail en social media. Groen is ook hip, dus de meeste bezoekers zullen hierin meegaan. 

Tip 2. Strategisch plaatsen van afvalbakken

Het is ook belangrijk dat je het de bezoekers gemakkelijk maakt. Dat doe je bijvoorbeeld door slim om te gaan met het plaatsen van de afvalbakken. Die zet je niet alleen op logische plekken, zoals bij de horeca en de toiletten. Je zet ze ook op strategische plekken verdeeld over het terrein. Hoe gemakkelijker je het de bezoekers maakt, hoe beter het is. 

Tip 3. Geef aan waar bakken staan

Je kan de bakken natuurlijk overal neerzetten, maar in de drukte zijn ze misschien niet goed te vinden. Dan is het slim om borden en posters met richtingaanwijzers te gebruiken. Misschien kan je een plattegrond in een brochure drukken. Zo is het voor bezoekers nog gemakkelijker om de bakken te vinden en gooien ze nog meer weg.

Tip 4. Duidelijk zichtbaar

Het is leuk om de afvalbakken te decoreren. Op die manier vallen ze nog meer op en trekken ze ook mensen aan. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om te zorgen dat iedereen de bakken gewoon gebruikt. Stickers die hiervoor te gebruiken zijn, zijn gewoon te krijgen bij specialisten. Opvallende bakken die passen bij je event zullen je helpen om afval beter in te zamelen.

Tip 5. Onderdeel van de beleving maken

Het is slim om het weggooien van afval onderdeel van de beleving te maken. Misschien kan je er een leuke prijs tegenover stellen als je bezoekers bewust afval laat opruimen tijdens je evenement. Dat kan op allerlei manieren. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker voor mensen om hiermee aan de slag te gaan. Daar draait het ook om.