uitzendbureau arnhem

Op het moment dat je uitzendkrachten inhuurt, zul je erachter komen dat dit relatief duur is. Toch kan dit zeker de moeite waard zijn aangezien er verschillende voordelen zitten aan een uitzendbureau arnhem. Ten eerste is de sollicitatieprocedure voor uitzendkrachten veel korter dan wanneer je deze bijvoorbeeld vergelijkte met die van je eigen werknemers. Het ideale aan een uitzendbureau Verdo Werkt is namelijk dat je zowel de werving als de selectie kunt overlaten aan jou uitgekozen uitzendbureau. Dit betekent dus dat je geen tijd hoeft vrij te maken voor het plaatsen van vacatures of het lezen van allerlei verschillende sollicitatiebrieven.

Je kunt genieten van enorm veel flexibiliteit

Naast de tijdwinst zul je ook te maken krijgen met een ander groot voordeel. Je kunt namelijk uitzendkrachten inzetten op moment dat het voor jou en jouw onderneming het beste uitkomt. Heb je het altijd druk rond de kerstdagen? Dan heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om in deze drukke periode meer uitzendkrachten in te zetten. Op het moment dat het juist wat rustiger wordt, kun je de uitzendkrachten naar huis sturen. De flexibiliteit is dus enorm handig. Daarnaast betaal je ook alleen maar voor de uren die de uitzendkrachten daadwerkelijk gewerkt hebben.

Je hoeft geen loon door te betalen bij ziekte

Wanneer je vaste werknemers in dienst hebt, zul je altijd loon moeten doorbetalen wanneer hij of zij ziek is. Dit moet je als baas doen zolang de ziekte in totaal duurt. Dit kan oplopen tot maximaal twee jaar. Wist je dat deze regel niet geldt bij ziekte van uitzendkrachten? Dat is een enorm voordeel. Je bent namelijk als werkgever niet de échte baas van de uitzendkrachten. Je bent eigenlijk alleen maar de ‘inlener’. Dit houdt in dat het uitzendbureau van de uitzendkrachten de échte werkgever is. Zij zijn daarom ook verantwoordelijk voor het doorbetalen van de loon van de uitzendkrachten bij ziekte.

Langer de tijd om uitzendkrachten te beoordelen

Wist je dat bijna de helft van de uitzendkrachten ook een vast dienstverband krijgt bij het bedrijf waar zij als uitzendkracht gewerkt hebben? Je kunt in dit soort situaties het uitzendcontract vergelijken met de proeftijd voor ‘normale’ werknemers. Er is alleen één verschil. De uitzendkrachten hebben namelijk een veel langere ‘proeftijd’. De werkgever heeft hierdoor veel meer tijd om te beoordelen welke uitzendkrachten goed in het bedrijf passen. Een werkgever heeft hierdoor meer zekerheid. Bij ‘normale’ werknemers kan het voorkomen dat je als werkgever het risico loop dat je vaste kracht niet voldoet aan jouw eisen.

Je hebt minder last van administratieve taken

Veel werkgevers vinden de administratieve taken een groot nadeel van hun werk. Op het moment dat je een contract opstelt met een uitzendbureau draag je deze taken over aan het uitzendbureau. Het uitzendbureau is namelijk op dat moment de officiële werkgever. Hierdoor moet deze werkgever ook de uitbetaling, heffingen aan de belastingdienst en de afdracht van premies afhandelen. Jij hoeft je dus als ‘inlener’ geen zorgen te maken over deze administratie. Hierdoor heb jij meer tijd en energie over om andere taken uit te voeren.