elektrische auto

Nu de elektrische auto’s plus hun bijbehorende technologie steeds verder verbeteren en er bovendien meer keuze is, zijn deze elektrische voertuigen een steeds voordeligere optie voor zakelijke bestuurders. 

Als eigenaar van een bedrijf kan het rijden in een EV niet alleen financieel zinvol zijn, maar ook een positieve zet voor het sparen van het milieu zijn. Daarnaast zijn er allerlei fiscale voordelen bij het rijden in een volledige elektrische auto. Lees hieronder verder waarom zakelijk met een elektrische auto rijden ook interessant voor jouw onderneming is.

Verlaag je bedrijfskosten en verhoog jouw productiviteit

Op elektrische voertuigen overstappen kan een bedrijf subliem helpen diverse bedrijfskosten te verlagen. Door onder meer de brandstofkosten te verlagen en van overheidsstimulansen en belastingvoordelen te profiteren, kunnen bedrijven direct al aanzienlijke besparingen realiseren.

De onderhoudskosten worden ook prettig verlaagd. Deze EV’s zijn  inherent betrouwbaarder dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Ze bevatten immers minder mechanische onderdelen. Onderdelen die voor defecten vatbaar zijn. Bovendien kan het ‘op het werk’ opladen van de auto’s de productiviteit verbeteren. Het zorgt er zo voor dat deze elektrische auto’s altijd volledig opgeladen aan de dag beginnen.

Creëer nieuwe bronnen van waarde

De oplaadpunten voor de EV’s hoeven ook niet enkel als een kostenpost voor jouw bedrijf gezien te worden. Zet ze liever in als een potentiële bron van waarde. Het implementeren van een laadinfrastructuur kan de op consumenten gerichte bedrijven bijvoorbeeld in staat stellen geld met hun EV faciliteiten te verdienen.

Uit onderzoek blijkt dat het “ter plaatse de auto opladen” klanten waarschijnlijk ook aanmoedigen om langer in jouw winkel of showroom te verblijven. Dit terwijl ze wachten tot hun auto opgeladen is. Iets wat in hogere uitgaven per klant resulteert. Wat kost een laadpaal is daarbij een interessante vraag. Er komt hier wel het een en ander bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de laadpaal zelf, de installatie van deze laadpaal en uiteraard de stroomkosten.

Verbeter de milieu referenties van jouw bedrijf

Om een duurzamere organisatie te worden, is het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk essentieel. Het aanbieden van een EV laadinfrastructuur en het overschakelen naar wagenparken met elektrische auto’s biedt bedrijven een geloofwaardige rol bij het verminderen van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Plus daarnaast het inspireren van een bredere acceptatie van EV’s in onze samenleving.

Vergroot de tevredenheid en retentie van je personeel

Het is bewezen dat een aantoonbare toewijding om de CO2 voetafdruk van een bedrijf te verminderen, een positieve invloed op de betrokkenheid van medewerkers heeft. Je kunt deze afdruk berekenen met een  gratis CO2 calculator. Dit straalt af op jouw aantrekkelijkheid als werkgever. 

Verbeter de reputatie van jouw bedrijf

De regelgeving verandert voortdurend. Maar door op EV’s over te stappen verklein je als bedrijf het risico dat je geen problemen met steeds strengere overheidsvoorschriften krijgt. Zo wordt jouw reputatie prima beschermd.

Ondernemers die op elektrische auto’s overstappen kunnen hun merkreputatie verbeteren. Ze doen dit door hun ‘groene leiderschap’ en sterke duurzaamheid intenties te tonen. Misschien is dat iets wat jij als ondernemer ook graag zou willen doen. Als je dit al niet toepast!