werk

Weet jij hoe freelancers te werk gaan? Dit betekent dat werknemers op opdrachtbasis worden ingehuurd om uiteenlopende taken uit te voeren. Of het nu gaat om een paar dagen als serveerster te werken of een grafisch ontwerp voor een nieuwe website te maken, de freelance-economie biedt overal mogelijkheden. Meer weten waarom freelancend te werk gaan een goed idee is? In deze blog zullen we een paar redenen uiteenzetten waarom en geven we je enkele handige tips.

1. Freelance staat garant voor een divers werkveld

Een freelancer kan aan de slag gaan met voldoende afwisseling in zijn werk waardoor werk hem niet snel zal vervelen. Hij of zij bereikt dit door veel aandacht te besteden aan zijn of haar professionele interesses en te groeien door opdrachten uit te voeren voor verschillende cliënten. Het voordeel van deze diversiteit is dat je minder snel gebonden bent aan hetzelfde werkgebied, waardoor je een stabiel evenwicht tussen werk en privéleven kunt bewaren.

2. Freelancers verdienen beter 

Een andere belangrijke reden om te beginnen met freelance werk is dat je als freelancer meestal meer verdient dan werknemers van hetzelfde type maar met een vast contract. Als freelancer ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen betalingen, dus aan het eind van de maand hebben opdrachtgevers meer geld op je rekening staan! 

3. Goed te combineren

In elke bedrijfstak zijn er talloze banen waarin je iets anders kunt doen. Of het nu gaat om ouderschap of je studie, het is vaak gemakkelijker om werk in te passen in een geschikt moment in de week als je freelance werkt. Op die manier kun je ervoor zorgen dat jouw persoonlijke leven en de kostbare momenten die je met vrienden, hobby’s of interesses doorbrengt, prioriteit krijgen. 

Tip 1: Weet wat je wilt

Er zijn veel mogelijkheden om naam te maken in de freelance-industrie. Om ervoor te zorgen dat jouw inspanningen gebaseerd zijn op je interesses en vaardigheden, moet je jezelf definiëren, bijvoorbeeld met een SWOT-analyse, zodat je beter kunt nagaan welke taken bij jou passen en hoe jij je kunt ontwikkelen voor andere toekomstige beroepstaken.

Tip 2: Zorg dat je opvalt

Op het moment dat je een opdracht hebt gevonden die jouw interesse wekt, dan is het aan jou om op te vallen tussen andere freelancers. Hierbij is het belangrijk dat je een sterke CV en motivatiebrief uitschrijft. Zo kunnen potentiële werkgever direct opmerken dat je enthousiast bent en beschikt over de vaardigheden om puik werk af te leveren.

Wil je direct aan de slag gaan als freelancer? Meld je dan aan bij Staffyou.nl en vind de leukste freelancemogelijkheden die passen bij jouw werkinteresses!

Tip 3: Zoek kansen voor werk op afstand

Als je wilt werken op afstand, dan zijn er vele kansen om dit te doen als freelancer. Ga op onderzoek uit en maak kennis met verschillende digitale platforms waarbij je potentiële werkgevers kunt vinden die hard op zoek zijn naar jouw input!