data-consultants

Big data is een term die overal opduikt, van marketingmateriaal tot het nieuws en zelfs in alledaagse gesprekken. Toch weten sommige mensen nog steeds niet wat het betekent. Laten we het daarom eens hebben over wat een big data consultant is en hoe het jou en jouw bedrijf kan helpen.

Big data is een verzameling van grote datasets-gemeten in terabytes of petabytes. Het kan gaan om informatie over mensen, transacties, locaties of trends. Simpel gezegd gaat het om veel informatie die tijd kost om te analyseren. Big data helpen bedrijven betere beslissingen te nemen door hen inzicht te geven in het verleden en het heden. En omdat big data voortdurend groeien, hebben bedrijven big data-experts nodig die op de hoogte blijven van de nieuwste technieken om deze informatie te verwerken en bruikbare resultaten te verkrijgen.

Wat een big data-consultant doet

Een big data-consultant werkt samen met bedrijven om hen te helpen meer te weten te komen over hun klanten en hun activiteiten efficiënter te laten verlopen. Zij kunnen begeleiding bieden bij het gebruik van analytische softwareprogramma’s (zoals Hadoop) of uitleggen hoe bedrijven hun eigen gegevens beter kunnen benutten met behulp van cloudtechnologie (zoals Amazon Redshift). Afhankelijk van de klant kunnen ze ook betrokken zijn bij het opbouwen van een intern team van experts die zelfstandig met de eigen gegevens van het bedrijf kunnen werken, zonder de hulp van een externe consultant.

De voordelen van big data-consultants

Als je een bedrijf bent dat zich bezighoudt met grote hoeveelheden gegevens, dan ben je je bewust van het belang van big data-consultants. Er kan veel worden gezegd over hun belang en hoe je kunt profiteren van het inhuren van hen. Hier zijn enkele redenen waarom je er een zou moeten inhuren:

Enorme datasets: Het grootste voordeel van het hebben van een big data consultant is dat ze je zullen helpen bij het zeven door enorme aantallen gegevens. Dit maakt het veel gemakkelijker voor je om de benodigde informatie te vinden wanneer je die nodig hebt. Hun expertise zal je helpen de enorme hoeveelheden gegevens die jouw bedrijf verwerkt te beheren en het veel efficiënter te maken.

Grote bedrijven: Big data consultants hebben gewerkt met enkele van de grootste namen in de technologie, zoals Google, Microsoft, en Twitter, wat betekent dat ze in staat zullen zijn om de IT-infrastructuur van jouw bedrijf te verbeteren en deze meer up-to-date te maken. Dit zal jouw bedrijf aantrekkelijker maken voor potentiële klanten, maar ook de huidige klanten gelukkiger maken door de klantenservice te verbeteren.

Taken van een Big Data Consultant: Wat een big data consultant bij jouw bedrijf doet, hangt af van wat voor soort werk er gedaan moet worden om het IT-systeem van je bedrijf te verbeteren. Hoe dan ook, een big data consultant zal ervoor zorgen dat alle aspecten van het systeem correct en efficiënt werken.