warehousing

Als je naar het begrip warehousing kijkt dan zijn dit producten die op een locatie worden opgeslagen om deze vervolgens te verkopen of te distribueren. Veel bedrijven besteden warehousing uit aan een logistiek dienstverlener omdat zij zelf niet over een eigen opslagruimte beschikken. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het uitbesteden van warehousing.

 

Wat heb je aan warehousing?

Als je zelf niet over een ruimte beschikt om al jouw spullen op te slaan dan is het slim om te kiezen voor warehousing. In een warehouse kunnen spullen worden opgeslagen voor een korte of juist lange termijn. Vooral veel fabrikanten, groothandels en transportbedrijven maken gebruik van een warehouse. Het voordeel om te kiezen voor een externe opslag is dat ze dan zelf geen opslag hoeven te beheren. Dit bespaart je kosten en ruimte.

 

Een Warehouse Management Systeem

Het Warehouse Management Systeem (WMS) wordt altijd gebruikt bij warehousing. Deze kijkt naar de opslag, invoer en de verzending van het warehouse. Het systeem weet hierdoor onder andere waar alle spullen liggen, wat er nog op voorraad ligt, hoeveel orders er zijn binnengekomen en hoe de producten verpakt moeten worden. Het systeem zorgt ervoor dat deze informatie wordt doorgegeven aan de klant en het personeel. Hierdoor zijn alle twee de partijen overal en altijd van alles op de hoogte.

 

Warehousing uitbesteden 

Je kan ervoor kiezen om je eigen voorraad intern op te slaan als je hier voldoende ruimte voor hebt. Wat hierbij nog wel belangrijk is, is dat de voorraad die je wil opslaan eenvoudig te beheren is en dat er voldoende ruimte is als je bedrijf in de toekomst nog gaat groeien. Wanneer dit echter niet zo is dan is het in de meeste gevallen slimmer om het extern uit te besteden. Het voordeel van externe warehousing is dat je gebruik maakt van het personeel, de ruimte en de expertise van het bedrijf. Een ander voordeel van een warehouse is dat als je er gebruik van maakt dit eerder zorgt dat de groeiambities van jouw bedrijf waargemaakt kunnen worden.