ethernet

Er zijn veel bedrijven die dagelijks gebruik maken van het internet. Dat is niet gek aangezien je hier tegenwoordig van alles mee kunt doen. Als je gebruik maakt van het internet, zijn er verschillende netwerkoplossingen die erg handig kunnen zijn. Metro ethernet is hier een voorbeeld van. Dit zijn 5 redenen om te kiezen voor metro ethernet voor jouw bedrijf.

Een snellere verbinding

In essentie wordt metro ethernet gebruikt om een verbinding te maken tussen twee netwerken. Het is voor jou en je bedrijf van belang dat deze verbinding zo snel mogelijk is. Daarom is het slim om goed na te denken over een netwerkoplossing die kan bijdragen aan de snelheid van de verbinding tussen de twee netwerken. Daarom kan metro ethernet erg fijn zijn voor bedrijven.

Leverbaar op veel verschillende verbindingen

Als je als bedrijf graag gebruik wilt maken van metro ethernet, is het slim om op zoek te gaan naar een verbinding waar deze bij past. Echter, je hoeft hiervoor niet lang te zoeken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende verbindingen die je kunt verbeteren door middel van metro ethernet. Het is daarom voor de meeste bedrijven mogelijk om gebruik te maken van deze netwerkoplossing. Hierdoor is het dan ook niet gek dat er steeds meer bedrijven zijn die hier gebruik van maken.

Je hebt er geen dure apparatuur voor nodig

Er zijn veel netwerkoplossingen die alleen werken wanneer je hier allerlei dure apparatuur bij koopt. Dat is natuurlijk niet fijn voor bedrijven die niet zo veel geld hebben om te investeren in dit soort projecten. Daarom is het voor deze bedrijven ontzettend handig dat je gebruik kunt maken van metro ethernet. Dit is namelijk een netwerkoplossing waarvoor je geen dure apparatuur nodig hebt. Dat maakt het extra fijn dat er zo veel verbindingen zijn waarop dit kan worden toegepast. Hierdoor is het voor veel bedrijven op een goedkope manier mogelijk om hun netwerk te verbeteren.

Je kunt het combineren met andere netwerkoplossingen

Het is mogelijk om metro ethernet te combineren met andere netwerkoplossingen. Dit kan erg handig zijn voor bedrijven die hun netwerk op een goede manier willen verbeteren. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om naast metro ethernet ook gebruik te maken van azure express route. Dit is ideaal voor mensen die het fijn vinden om in de cloud te werken. In de cloud zijn al je gegevens veilig en is het mogelijk om op meerdere apparaten aan hetzelfde bestand te werken.

Een eigen netwerk

Metro ethernet is ook verkrijgbaar in combinatie met je eigen VPN. Dat is ideaal voor bedrijven die het belangrijk vinden dat hun gegevens niet in handen van de verkeerde vallen. Eigenlijk is dit tegenwoordig belangrijk voor alle bedrijven en daarom is het slim om gebruik te maken van metro ethernet. Hiermee heb je jouw eigen server die goed beveiligd is. Je kunt hierdoor met meer vertrouwen gebruik maken van de digitale omgeving van je bedrijf. Deze is immers een stuk veiliger als je gebruik maakt van metro ethernet.