Wanneer je bijna klaar bent met de middelbare school dien je op zoek te gaan naar een passende vervolgopleiding. Qua opleidingen is er onwijs veel mogelijk en dat maakt het al snel lastig om een keuze te maken. In dit artikel worden er een aantal opleidingen genoemd waarbij er veel van jou wordt gevraagd!

Accountancy

Een opleiding die over het algemeen als erg lastig wordt omschreven is accountancy. De mensen die deze opleiding volgen zien dit als uitdaging en vinden het vakgebied interessant. Daarnaast vind je als accountant in Nederland erg snel werk. Als je registeraccountant wilt worden is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit 12 jaar kan duren.

Werken in de hotelsector

Een compleet andere sector is de hotelsector. Deze opleiding vraagt veel van je maar zeker leuk om te starten. Zo leer je erg veel over de horeca en is het een waardevol papiertje. Zo leer je bijvoorbeeld bij deze opleiding om te gaan met de financiële onderdelen van een horecaonderneming. Mocht je hier ooit zelf een eigen bedrijf in willen beginnen, dan weet je precies wat er speelt. Daarnaast zijn er veel bedrijven binnen de horeca op zoek naar personeel die echt verstand hebben van de sector. De kans dat je een leuke baan vindt is daardoor groot.

Rechten studeren

Een andere erg uitdagende opleiding is rechten. Het is voor deze opleiding wel van belang dat je goed kunt leren. Zo dien je bepaalde wetten uit je hoofd te kennen en op de hoogte te blijven van wat er speelt op rechtelijk gebied. Het is een taaie opleiding maar wanneer je deze hebt afgerond, kun je aan erg mooie projecten werken. Blijf wel kritisch naar jezelf en voorkom dat je een studie start die je wellicht niet af kunt maken.

 

Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/slimme-afro-amerikaanse-student-chemische-formule-weergeven-op-magnetisch-whiteboard-3825457/