maintenance

Als eerst ben je natuurlijk benieuwd wat preventive maintenance inhoudt. Preventive maintenance is het Engelse woord voor preventief onderhoud. Dit wordt voornamelijk in fabrieken gebruikt om zodoende de betrouwbaarheid van gebouwen en machines te verhogen in fabrieken. Schade, uitval en ongemak tijdens een proces wil je natuurlijk voorkomen en het preventive maintenance kan hierbij een perfecte oplossing bieden. Maar hoe werkt dit anno 2021?

Preventive maintenance met de nieuwste technologie

Over het algemeen wordt preventief onderhoud vastgesteld volgens een vast onderhoudsschema. Echter, is dit meestal op papier, maar door de opkomst van nieuwe technologieën is dit niet meer gebruikelijk. Zo heeft EZ Factory, een ontwikkelaar op dit gebied, een app gemaakt die de EZ-GO-app heet. Met deze app wordt de eigenaarschap van medewerkers gekoppeld aan specifieke machines. Hierdoor krijgen de betreffende medewerkers meer verantwoordelijkheidsgevoel over de productiemachine waardoor het leidt tot meer kennis en expertise bij productiemedewerkers.

Maar waarom moet ik aan preventief onderhoud doen?

Wellicht vraag je jezelf af, waarom preventief onderhoud? Er zijn verschillende soorten productiebedrijven, maar bij elk productiebedrijf is hetzelfde probleem geconstateerd. Heb jij als productiebedrijf bijvoorbeeld last van: lange stilstand, inefficiënte processen, verouderde instructies, laag veiligheidsbewustzijn, papieren registraties en operators die niet betrokken zijn?

 

Door het continu onderhouden en het preventief onderhouden van bovenstaande onderdelen worden veel problemen voorkomen. Ieder productiebedrijf heeft namelijk ooit wel eens last gehad van deze problemen. Door diverse applicaties die op de markt zijn, worden de operators de juiste handvatten meegegeven om processen rondom het onderhouden te verbeteren en te vereenvoudigen. Kortom, aan te raden voor elk productiebedrijf!

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van preventief onderhoud?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden als het aankomt op de technologie die achter deze preventief onderhoud zit? In dat geval is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Als eerst is het goed om te benoemen dat er diverse aanbieders zijn van deze applicaties, maar dat de EZ-GO-app een applicatie is die bij uitstek als beste wordt beoordeeld. Zo gebruiken enorm grote multinationals deze applicatie om de processen beter te stroomlijnen.

 

Ben jij van plan om jezelf te gaan oriënteren? Dan is het goed om te kijken naar de diverse mogelijkheden. Als eerst is het goed om te kijken naar de kwaliteit en het aantal klanten dat een bepaalde applicatie heeft. Je wilt immers wel gebruik maken van een applicatie die een aantoongevende track record heeft.

 

Heb jij een top drie gemaakt van applicaties? Dan is het vervolgens goed om naar de prijs te kijken. Natuurlijk is de kwaliteit enorm belangrijk, maar uiteindelijk wil je ook niet teveel betalen. Op basis van deze vergelijking kom je uit bij een applicatie met de beste prijs-kwaliteitverhouding en dat is natuurlijk wat je wilt!