administratie

Administratie en boekhouding, je moet ervan houden. Het is veel werk, maar het hoort er nou eenmaal bij. Wij helpen je graag een handje met wat tips voor het organiseren van je administratie. 

Wat moet je allemaal hebben en bewaren voor je administratie 

Mappen en mappen vol met papieren en dan vervolgens daar een a4tje van nodig hebben. De angst van velen. Technologie helpt jou met het vinden van specifieke documenten. Probeer alles online te hebben op je computer. Krijg je een brief, scan hem in en sla hem zo op. Geef alle bestanden logische en relevante namen en sla ze allemaal op in een mapje op je computer. Wat deze documenten zullen zijn is voor ieder anders. Het gaat om alle documenten die relevant zijn voor je onderneming en waar belasting op vermeld staat. Wanneer de belastingdienst om een van deze documenten vraagt, kun je hem met CTRL + F zo zoeken. Dat scheelt een hoop werk. 

Bewaar alle documenten overzichtelijk 

Het gaat meestal niet over 10 documenten die je moet bewaren voor de belastingdienst. Afhankelijk van de sector moet je documenten soms wel 10 jaar bewaren. Bewaren is dan deel 1, maar je moet het dus ook weer kunnen vinden. Tuurlijk helpt de CTRL + F enorm. Maar bewaar alles ook op een logische manier voor jou. Zo houd je overzicht en zal het ook minder vervelend zijn om deze mappen te openen. Maak een map aan voor de belastingdienst, zet daar vervolgens sub mapjes in met verschillende categorieën. Dit is een optie, maar hier ben je uiteraard volledig vrij in.  

Kies een vast moment om aan je administratie te werken 

Het is verleidelijk om belastingzaken zo lang mogelijk uit te stellen. Kies daarom voor jezelf een vast moment om dit te regelen, zo kun je er niet omheen. Zo voorkom je dat je het vergeet en kost het geen extra moeite. Als je het goed bij houdt zal al dit werk zich niet opstapelen en is het een stuk minder erg om te doen. Maar mocht je echt allergisch zijn voor de belastingdienst, dan kun je het uiteraard ook aan administratiekantoor Groningen maar ook voor belastingadvies Groningen.