Een slimme combinatie als oplossing voor brandveilige bedrijfsdeuren

In Enschede onderging een voormalige zuivelfabriek een transformatie tot een veelzijdig gebouw met een supermarkt, sportschool en kantoren. Brandwerende deuren waren vereist vanwege de diverse compartimenten in het gebouw. Echter, de aannemer ontdekte al snel dat traditionele brandwerende deuren hoge kosten met zich mee zouden brengen. Na onderzoek bleek er een kosteneffectiever alternatief beschikbaar te zijn.

Twee in één: Brandwerende rolschermen en Compact sectionaaldeuren

In dit project waren meerdere brandwerende roldeuren vereist. Door de beperkte ruimte in de supermarkt, met een lager plafond voor verlichting en reclameborden, ontstond er tevens de behoefte aan ruimtebesparende oplossingen. De keuze viel uiteindelijk op een combinatie van brandwerende rolschermen aan de buitenkant en Compact sectionaaldeuren aan de binnenkant.

Brandwerende rolschermen: Onzichtbaar en effectief

De brandwerende rolschermen zijn discreet aan de buitenkant van de supermarkt gemonteerd. Deze worden alleen gesloten in geval van brand en zijn normaal gesproken vrijwel onzichtbaar. De smalle en ondiepe rails langs de deuropening vallen nauwelijks op, en het rolscherm zelf is elegant weggewerkt in een beschermkap.

Compact sectionaaldeuren: Ruimtebesparende functionaliteit

Voor dagelijks gebruik van de supermarkt werden Compact sectionaaldeuren aan de binnenkant van de gevel geplaatst. Dankzij het vouwsysteem van de panelen nemen deze deuren minimaal ruimte in beslag, waardoor er voldoende plek aan het plafond blijft voor verlichting, schermen en reclame. De Compact sectionaaldeur van Rolflex kan in diverse varianten worden geleverd, met vensters, sandwichpanelen of volledige transparantie, waardoor het zowel praktisch als esthetisch aansluit bij de dagelijkse behoeften van de supermarkt.

Voordelige combinatie: Kosteneffectieve brandveiligheid

Ondanks de noodzaak van twee systemen per deuropening, bleek de combinatie van brandwerende rolschermen en Compact sectionaaldeuren kosteneffectiever dan het gebruik van traditionele branddeuren. Deze slimme keuze van de aannemer resulteerde in een oplossing die niet alleen aan de eisen voor brandveiligheid voldoet, maar ook praktisch en esthetisch aantrekkelijk is.

Veelzijdige toepassingen: Niet beperkt tot supermarkten

Deze combinatie van brandwerende rolschermen en Compact sectionaaldeuren is niet alleen geschikt voor supermarkten, maar kan ook breder worden toegepast. Eerder is deze oplossing succesvol geïmplementeerd in een bedrijfshal bij een gemeentewerf. Het is een ideale keuze voor projecten waarin diverse compartimenten moeten worden afgescheiden, zowel in industriële als commerciële ruimtes. Voor meer informatie over deze veelzijdige oplossingen kunt u terecht op www.rolflex.com.