tweede spoor

Als je een lange tijd ziek ben geweest dat kan het een opgave zijn om er weer boven op te krabbelen en terug te gaan naar het leven die je hiervoor had. Bij dit leven hoort ook weer opnieuw aan het werk gaan, maar soms is het zo dat je niet meer kan re-integreren bij het bedrijf waar je eerst werkte. Dan spreken we over re-integratie tweede spoor, hieronder gaan we in op alles wat je moet weten over re-integratie tweede spoor. 

Wanneer re-integratie tweede spoor?

Re-integratie tweede spoor is dus wanneer je weer aan het werk wilt, maar niet aan het werk kan bij het bedrijf waar je hiervoor werkte. Dit kan bijvoorbeeld doordat je aan deze langdurige periode van ziekte medische klachten hebt overgehouden waardoor je het werk niet meer kan doen wat je hiervoor deed. Dan kan je dus kiezen voor re-integratie tweede spoor, aan het werk bij een ander bedrijf met een andere positie. Meestal moet je hier dan ook omgeschoold voor worden, zodat je je nieuwe baan kan uitvoeren.

Voordelen re-integratie tweede spoor

Het fijne aan re-integratie tweede spoor is dat je toch weer lekker aan het werk kan na een periode van lang stil zitten, ondanks dat het niet de baan is die je hiervoor uitoefende. Misschien vindt je wel een nieuwe passie in het werk wat je nu gaat doen, iets wat je nooit had geweten als je niet langdurig ziek had geworden. Vaak kan de oude werkgever ook wel iets positiefs over je vertellen, zodat je snel weer aan de slag kan bij een nieuwe baan. Er wordt goed rekening met je gehouden omdat je weer begint vanaf nul, wat ook een vorm van geruststelling kan bieden.

Het is natuurlijk nooit fijn om voor langere tijd niet te doen wat je altijd hebt gedaan, denk aan leuke activiteiten maar ook aan werken. Als je dan eindelijk weer aan het werk kan en mag, dan moet je wel kijken of je je oude baan bij het bedrijf waar je hiervoor werkte nog kan uitoefenen. Als dit niet het geval is, dan moet je bij een ander bedrijf aan de slag, dit heet dan re-integratie tweede spoor. Het fijne is, is dat je een nieuwe passie kan ontdekken en dat er goed rekening met je gehouden wordt omdat je natuurlijk zo’n lange tijd hebt stil gezeten.