freelance

Ben jij als zelfstandige aan de slag en maak je je soms best wel zorgen over freelance opdrachten vinden? De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen voor zichzelf begonnen als interimmer en dat maakt dat er soms een run is op leuke klussen. Ook al is er een tekort aan mensen op de arbeidsmarkt. Sommige jobs zijn nog steeds heel populair. Freelancer zijn is leuk als je leuke jobs hebt en elke keer weer een nieuwe klus vindt. Als het vinden van een nieuw project moeizaam verloopt kan het ook een hoop stress geven. Zonder projecten heb je ook geen facturen om te sturen en dat kan een zware druk leggen op je financiële situatie. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je moeiteloos van het ene project in het andere rolt. Om je daarbij te helpen geven we in dit artikel een aantal tips die je daarbij helpen. Lees snel verder als jij zin hebt in rust en de leukste projecten om je tanden in te zetten.

Zorg dat je actief bent en snel reageert

Moeiteloos freelance opdrachten vinden gaat het makkelijkst als je actief bent en snel reageert op opdrachten. Vaak stoppen mensen met kijken naar de beschikbare projecten zodra ze een klus hebben binnengehaald. Dat is begrijpelijk, maar niet echt aan te raden. Ook als je lekker bezig bent bij een klant is het slim om alert te blijven op wat zich aandient in de markt. Daarbij is het goed om er rekening mee te houden dat het even tijd nodig heeft om een nieuwe uitdaging te vinden als de bestaande klaar is. Zorg dat je die ruimte ook hebt voor jezelf. Daarnaast werkt het goed om snel te reageren als je een functie ziet die je aanspreekt. Hoe eerder je reageert hoe meer je opvalt.

Laat weten dat je beschikbaar bent voor freelance opdrachten vinden

Bij freelance opdrachten vinden werkt het goed om te laten weten dat je beschikbaar bent. Dat kun je op allerlei manieren doen. Zo kun je je online aanmelden bij allerlei sites die bemiddelen in opdrachten. Daarnaast kun je op je social media kanalen aangeven dat je beschikbaar bent om mooie opdrachten te vervullen. Geef ook aan waar je talenten zitten en wat het oplevert om met jou te werken. Ook in je offline netwerk werkt het goed om kenbaar te maken dat je openstaat voor nieuwe uitdagingen. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe meer mensen met je mee kunnen denken.

Maak je CV onweerstaanbaar om te lezen 

Bij freelance opdrachten vinden is het eerste dat opdrachtgevers vaak van je zien je CV. Besteed daarom aandacht aan je CV. Het is het visitekaartje dat je afgeeft bij een mogelijke nieuwe klant. Maak het waardevol om te lezen en vooral niet te lang.

Zorg voor referenties voor freelance opdrachten vinden

Wat verder goed werkt bij freelance opdrachten vinden is zorgen voor referenties. Laat tevreden klanten vertellen waarom ze blij met jou als freelancer zijn en hoe je ze helpt met het aanpakken van een klus. Dat wekt vertrouwen bij nieuwe klanten.