fiets

Nederland is een fietsland, maar toch pakken we liever de auto naar het werk. En dit terwijl veel mensen vaak in de buurt van hun werkplek werken. Reis jij voornamelijk met de auto of het openbaar vervoer? Dan dagen we jou uit om eens de fiets te pakken! Fietsen is namelijk hartstikke goed voor je. Het is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook biedt het mentale voordelen. Wij zetten de voordelen van fietsen naar het werk op een rij.

Het houdt je jong en fit

Dit is misschien een open deur, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: fietsen houd je jong en fit! Iedere dag fietsen naar je werk is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten. Twee keer in de week naar de sportschool is net zo goed als iedere dag naar je werk fietsen. Het is goed voor de vetverbranding, maar ook stimuleer je de doorbloeding in je lijf. Je verbetert je weerstand, krijgt een betere nachtrust en je voorkomt ziektes. Wist je dat werknemers die naar het werk fietsen minder vaak ziek zijn dan mensen die met de auto of met het openbaar vervoer gaan? 

Fietsen bespaart geld

Wanneer jij iedere dag de auto pakt of met het openbaar vervoer gaat, kan dit best veel geld kosten. Als je de mogelijkheid hebt om op de fiets te gaan, is dit niet alleen goed voor jou, maar ook voor je portemonnee. Fietsen kost namelijk helemaal niks. 

Het is goed voor je mentale gesteldheid

Niet iedereen vindt fietsen even leuk, maar het is wel echt goed voor je mentale gesteldheid. Een fietstocht naar het werk zorgt voor een ontspannend gevoel. Het kan jouw stress levels dan ook erg verlagen. Je geeft je hoofd namelijk eventjes rust, en dit terwijl je in de buitenlucht bent. Na het sporten maken jouw hersenen serotonine en dopamine aan. Dit noemen we ook wel de geluksstofjes. Hierdoor voel jij je lekkerder en minder gestresst! 

Het maakt je productiever op het werk

Door `s ochtends de fiets te pakken, voel jij je gezonder en fitter. En dit heeft invloed op jouw werkprestaties. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig fietsen productiever zijn op het werk. 

Pak de (elektrische) fiets naar je werk!

Dit zijn slechts een handvol voordelen van fietsen naar het werk. Het is de ideale workout en je voelt je oprecht fitter en gezonder na een stukje fietsen. Hebben we je overtuigd? Nu het mooie weer er weer aankomt, kun jij vaker de fiets pakken. 

 

Moet jij best een flinke afstand fietsen naar het werk? En is dit eigenlijk net iets te ver of te intensief op de normale fiets? Tegenwoordig schaffen veel mensen een elektrische fiets aan. Met deze elektrische fiets kun je lange afstanden fietsen zonder al te veel inspanning te leveren. Bovendien is een e-bike in de stad vaak sneller dan een auto of brommer. Handig dus! We snappen dat een elektrische fiets een grote investering kan zijn. Daarom is het mogelijk om een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Dit betekent dat je jouw aankoop niet gelijk hoeft te financiëren, maar maandelijks een vast bedrag betaald. Wil je meer weten over achteraf betalen en hoe dit precies werkt? Neem een kijkje op Betaling.nl. Hier vind je alles wat je moet weten.

Metatitel: Met de fiets naar het werk: dit zijn de voordelen

Metatekst: Woon je in de buurt van jouw werkplek? Pak dan eens de fiets naar je werk! Dit biedt namelijk veel voordelen. Het is goed voor je fysieke én mentale gezondheid.