bouw

Wil je werken in de bouw? Dan is het goed om te weten hoe je jouw sollicitaties zo succesvol mogelijk laat verlopen. Natuurlijk weet je al dat jouw cv up-to-date moet zijn en dat je tijdens je gesprek netjes voor de dag moet komen. Maar wat zijn de specifieke tips om een baan in de bouw te vinden? Hier lees je 5 tips voor een goede sollicitatie.

1: Weet wat je wilt

Wil je graag werken als bouwopruimer of is er een andere functie op de bouwplaats waar je interesse in hebt? Het is altijd belangrijk om je goed te oriënteren op de mogelijkheden die er op een bouwplaats zijn. Bekijk de verschillende beroepen en kijk wat goed bij je past. Het is op deze manier een stuk makkelijker om bedrijven te vinden waar jij graag wilt werken. Het is ook meteen makkelijker om te solliciteren.

2: Kies voor relevante informatie

Op je cv staat natuurlijk jouw werkervaring en je opleiding. Maar dat is niet het enige wat relevant is. Het is belangrijk om je vaardigheden te vertellen en om te laten zien wat jouw enthousiast maakt. Wist je dat werken zonder diploma in de bouw ook tot de mogelijkheden behoort?

3: Laat jezelf zien

Het is bij een sollicitatie belangrijk om jezelf te laten zien. Kijk naar jouw eigenschappen en de eigenschappen die in de bouw van waarde zijn. Eigenschappen zoals flexibiliteit, handigheid, zelfstandigheid en enthousiasme zijn van groot belang op een bouwplaats. Wanneer je over deze eigenschappen beschikt is het zeker aan te raden om dit te vermelden tijdens de sollicitatie.

4: Lees je goed in

Het is altijd slim om je van te voren in te lezen over een bepaald bouwproject of over ontwikkelingen binnen de branche. Dit laat zien dat je interesse en motivatie hebt: je hebt een grote kans dat je hierdoor beter blijft hangen. Daarnaast helpt de opgedane kennis je ook verder wanneer je eenmaal aan de slag gaat. 

5: Toon enthousiasme

Tot slot is het ook belangrijk om enthousiasme te tonen tijdens het sollicitatieproces. Zorg ervoor dat je het niet te erg overdrijft, maar wees wel open en eerlijk over je wens om ergens aan de slag te gaan en om bij het betreffende bedrijf te werken. Op deze manier laat je een positieve indruk achter, of je nu een diploma hebt of niet!