Het hebben een beheren van een eigen bedrijf is een leuke uitdaging, maar het brengt soms ook wat onzekerheden met zich mee. Zo kan het voorkomen dat je een factuur hebt gestuurd naar een klant, maar de betaling nog niet hebt ontvangen, terwijl de betaaldatum allang verstreken is. Ook voor jou is het belangrijk om op tijd betaalt te krijgen, omdat je anders zelf in de problemen kan komen. Een kredietverzekering afsluiten is in dit geval een van de oplossingen. Wat is een kredietverzekering, voor wie is dit en wat zijn jouw mogelijkheden? Dat lees je hier!

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een type verzekering waarbij je bescherming krijgt tegen de risico’s waar je tegenaan loopt als je een klant niet betaalt. Wanneer je goederen of diensten levert op factuur kan het voorkomen dat de betaling niet op tijd is. In het ergste geval heeft een klant financiële problemen en is deze niet in staat het openstaande krediet te betalen. Met een kredietverzekering zorg je ervoor dat de gevolgen van een niet-betalende klant worden opgevangen. Deze verzekering zorgt dus voor een vergoeding, zodat je zelf niet in de problemen komt.

Financiële zekerheid met een goede kredietverzekering

Het afsluiten van een kredietverzekering kan onder andere bij bedrijven als Coface. Je hebt hier de mogelijkheden uit verschillende soorten kredietverzekeringen: passend bij jouw bedrijf. Voor zowel kleine als grote bedrijven is er een passende kredietverzekering te vinden. Je ervaart met deze verzekering niet alleen financiële zekerheid, maar ook duidelijk inzicht in wat de kredietwaardigheid van je klanten is. 

 

Je hoeft je geen zorgen te maken over het mislopen van inkomsten: een kredietverzekering afsluiten biedt de oplossing. De prijs van een kredietverzekering wordt bepaalt op basis van omzet, risicospreiding en de afgesproken lever- en betalingsvoorwaarden die je met de klant hebt afgesproken. Wil je weten wat jij gaat betalen voor jouw kredietverzekering? Dan vraag je gemakkelijk en snel een offerte aan!