Zijn jouw oude werkschoenen versleten en ben je toe aan een nieuw paar? Voor zowel op werk als tijdens het klussen zijn goede werkschoenen van belang. Voorkom veel voorkomende blessures aan je voeten en tenen, want veiligheid staat voorop. Goede werkschoenen dragen bovendien bij aan efficiënter werken, want je wordt minder snel moe. Lang staan of veel lopen voelt zoveel beter als je de juiste schoenen aan hebt.

Populairste werkschoenen

Draag jij al S3 werkschoenen? De S3 werkschoen is erg veilig, omdat deze zowel een veiligheidsneus als anti-perforatiezool heeft. Bovendien is de S3 veiligheidsschoenen vuil- en waterafstotend en komt hij komen in elke prijsklasse voor. Dit zijn alle normeringen op een rij:

 • S1 werkschoenen: hebben een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. De S1 schoenen zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden.
 • S1P werkschoenen: hebben niet alleen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen.
 • S2 genormeerde werkschoenen: voldoen aan dezelfde kenmerken als S1 schoenen, plus ze zijn waterafstotend. Ze zijn dus ook geschikt voor vochtige werkomstandigheden.
 • S3 werkschoenen: deze norm is een combinatie van S1P en S2: waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus en -zool.

Online werkschoenen voordelen

werkschoenen

Ga online eens opzoek naar goede schoenen. Er zijn veel voordelen van online jouw werkschoenen kopen. Zo is er een veel breder aanbod dan in de winkels. Wil jij wat meer ondersteuning van jouw voeten en enkels? Kijk dan voor hoge werkschoenen online. Bovendien zijn in webshops alle maten te verkrijgen (dus niet alleen de standaard maten), je hebt keuze uit alle merken en kunt op zoek gaan naar de beste prijs.

 • Veel voorraad
 • Elke maat
 • Prijzen vergelijken
 • Alle merken
 • Advies in schoenen

Tip voor zeer voordelige hoge werkschoenen: https://www.werkschoenenwinkel.nl/veiligheidsschoen-goedkoop-hoog-s3/Kopen/7.

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor werk

Tevens een goede aanvulling zijn persoonlijke beschermingsartikelen (PBM), zoals oordoppen, veiligheidshelmen, gehoorkappen, veiligheidsbrillen en stofmaskers. Je kunt tegenwoordig ook online PBM bestellen. Voor elke branche zijn andere vereisten, dus informeer hier goed naar bij jouw werkgever.

Nieuw = circulaire werkschoenen

werkschoenen

Ook duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip op de werkvloer. Zo heeft Emma de eerste circulaire werkschoenen op de markt gezet. Gemaakt van 100% recyclebare materialen. Alle onderdelen van de schoen krijgen als het ware een tweede leven in bijv. meubels, kleding, maar ook weer voor nieuwe werkschoenen:

 • De inlegzool is al van 70% gerecycled schuim gemaakt
 • De neus van de schoen, veterogen en veterhaken zijn gemaakt van gerecycled staal
 • De veters zijn gemaakt van PET-flessen
 • De schoenzool is gemaakt van Polyurethaan (PU)
 • Na gebruik wordt de zool gerecycled voor bijvoorbeeld vloermatten