zorg

Het coronavirus heeft veel sectoren op zijn kop gegooid. Veel bedrijven lijden omzetverliezen door het virus en door de veiligheidsmaatregelen. Als je werkt in bijvoorbeeld de horeca, de entertainmentbranche of de reisbranche kan het verstandig zijn om je breder te gaan ontwikkelen. Hoe langer het coronavirus namelijk onder ons blijft, hoe meer bedrijven om zullen vallen. Dat is een verdrietige gedachte, maar wel realistisch. Een sector die al jaren op zoek is naar meer personeel is de zorg. Door het virus is hier alleen maar meer werk ontstaan. Zoek je een baan met betekenis en vind je baanzekerheid belangrijk? Overweeg dan om over te stappen naar de zorg.

 

Veel mogelijkheden

Bij de zorg kun je denken aan het ziekenhuis maar er is meer mogelijk. Je kunt namelijk ook aan de slag in de jeugdzorg, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg. Het ligt er helemaal aan welke doelgroep jij interessant vindt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende soorten functies op verschillende niveaus. Er zijn functies mogelijk op mbo niveau 2, tot aan WO-niveau. Als je snel aan de slag wilt kun je een werk-leertraject volgen. Dan ga je 4 dagen in de week aan het werk in de praktijk en volg je 1 dag per week (online) lessen op school. Je ontvangt dan een leerlingsalaris en kunt soms al na 1 of 1,5 jaar volledig ingezet worden. Je kunt er ook voor kiezen om volledig naar school te gaan. Praktijkervaring doe je dan op tijdens je stages.

 

Vast in dienst, of liever flexibel?

Door het grote personeelstekort in de zorg ben jij als werknemer in het voordeel. Je kunt daarom werken op de manier die het beste bij jou past. Vind je het fijn om in vaste dienst bij een zorgorganisatie te werken? Dat kan! Als je het leuker vindt om verschillende organisaties te ontdekken kun je ook aan de slag via een uitzendbureau in de zorg. Je kunt dan tijdelijk binnenkijken in verschillende organisaties. Ontzettend leerzaam én afwisselend. Daarnaast kun je ook nog werken als zzp-er in de zorg. Je bent dan volledig zelfstandig en laat je door zorginstellingen inhuren. Je bepaalt je eigen tarief maar bent ook verantwoordelijk voor je eigen pensioen, je eigen verzekeringen en de noodzakelijke bijscholingen. Alle vormen van dienstverband hebben voor- en nadelen. Kies daarom een vorm die het beste bij jou past.