Duurzaamheid is een onderwerp waar tegenwoordig veel over gesproken wordt. Ook tijdens het ontwerpen van de maat pakken gaan we zo duurzaam mogelijk te werk. We houden met veel verschillende aspecten rekening om het maatpak op zo duurzaam mogelijke manier te maken. Ook kun je zelf bepaalde keuzes maken om je maatpak nog duurzamer te maken. Maar wat maakt een pak op maat duurzaam? En hoe stel je een duurzaam maatpak samen? Op deze vragen worden in dit artikel antwoord gegeven. 

Wat maakt een pak op maat duurzaam?

Er zijn verschillende redenen wat een pak op maat duurzaam maakt of kan maken, als je een pak aanschaf kan het geen kwaad om hiermee rekening te houden.  

Geen voorraad

Als je kijkt naar veel winkels, liggen er tientallen verschillende maten op voorraad. Dit is natuurlijk totaal niet duurzaam. Wij kiezen voor een duurzame weg en gaan pas aan de gang met je pak, wanneer we je maten weten. Dat is de kracht van het dragen van pakken op maat, in vergelijking met pakken die niet op maat worden gemaakt. 

Goede kwaliteit

Hoe beter de kwaliteit van je maatpak is, hoe langer je plezier zal hebben van het pak. Dit is goed voor het milieu, want je hoeft niet snel een nieuw pak aan te schaffen. En natuurlijk goed voor je portemonnee. Het inverseren in hoogwaardige kwalitatieve kledingstukken, zal op langer termijn veel voordelen met zich mee brengen.   

Mogelijkheid tot in- en uitnemen

Een maatpak wil je het liefste zo lang mogelijk dragen. Het is dus van belang dat je altijd je pak kan door dragen, ook als je afvalt of juist wat kilo’s aankomt. Het voordeel aan maatwerk is dat, er altijd extra stof in het kledingstuk is verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het maatpak kan aangepast worden, en hierdoor zul je nog langer plezier hebben van je pak op maat

Hoe stel je een duurzaam maatpak samen? 

Hoe kan ik mijn maatpak zo duurzaam mogelijk samenstellen, hier gaan we in de onderstaande tekst veder op in. 

Tijdloze kleuren

Het kiezen van een kleur is van belang om je maatpak zo duurzaam mogelijk samen te stellen. Kies altijd voor een kleur, die tijdloos is. Een kleur die je over een paar jaar nog steeds zal dragen, zodat je geen nieuw maat pak hoeft aan te schaffen. Dit is goed voor de duurzaamheid en bovendien ook goed voor je portemonnee.   

Tijdloze stijldetails 

Om er verzekerd van te zijn dat je je maatpak over een paar jaar nog steeds zal dragen, kun je het beste voor een pak gaan met zo min mogelijk trendgevoelige stijlopties kiezen. Dit kan er voor zorgen dat je het maatpak over enkele jaar niet meer zal dragen. 

De stofkeuze 

Niet onbelangrijk voor de duurzaamheid van je pak, is natuurlijk de stofkeuze. Kies voor een stof die kwalitatief zo goed is dat het pak zo lang mogelijk mee gaat. De specialisten van Michael&Giso helpen je hier graag bij! 

 

Als er nog onduidelijkheden zijn over een duurzaam pak op maat, neem dan een kijkje op de website van Michael&Giso