Incompany trainingen: waarom is het belangrijk om ze aan te bieden?

Of je nu een klein familiebedrijf runt of een grote multinational, het belang van je medewerkers en een gezonde ontwikkeling en groei van het bedrijf zijn altijd belangrijk. Hier ben jij niet alleen in, je medewerkers spelen hierin ook een belangrijke rol. In dit artikel gaan we in op incompany trainingen: wat is het én vooral, hoe het kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jouw organisatie?  

Wat zijn incompany trainingen?

Incompany trainingen, het klinkt echt als iets van deze tijd, maar wat houdt het nou precies in? Incompany trainingen zijn trainingen die specifiek zijn ontworpen voor werkgevers en werknemers binnen een organisatie en worden vaak op de werkplek zelf gegeven. Deze trainingen zijn op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften en doelen van het bedrijf te voldoen en richten zich vaak op het ontwikkelen van de vaardigheden, kennis en competenties die nodig zijn om de prestaties van zowel individuele werknemers als de organisatie als geheel te verbeteren. 

In tegenstelling tot openbare cursussen of externe opleidingen worden incompany trainingen intern gegeven door ervaren trainers of instructeurs en zijn ze afgestemd op de bedrijfscultuur en strategische doelstellingen. Dit maakt incompany trainingen een krachtige tool voor organisaties om hun personeel en de algehele organisatie te versterken.

Het belang van incompany trainingen voor bedrijven

Incompany trainingen zijn van groot belang voor bedrijven vanwege hun vele voordelen. Ze verbeteren niet alleen de prestaties van werknemers, maar zorgen er ook voor dat organisaties relevant blijven in een snel veranderende zakelijke omgeving. Deze trainingen spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van talent en het behouden van werknemers, omdat medewerkers de kans krijgen om binnen het bedrijf te groeien, wat hun loyaliteit bevordert. Daarnaast dragen incompany trainingen bij aan het creëren van een positieve bedrijfscultuur waarin betrokkenheid en groei centraal staan. 

De voordelen voor werknemers

 • Persoonlijke groei: Incompany trainingen bieden werknemers de kans om nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven, wat hun persoonlijke en professionele groei stimuleert.
 • Carrièrekansen: Het vergroten van vaardigheden en competenties kan de carrièremogelijkheden van werknemers vergroten, waardoor ze sneller in aanmerking kunnen komen voor promoties en grotere verantwoordelijkheden.
 • Zelfvertrouwen: Het succesvol afronden van trainingen kan het zelfvertrouwen van werknemers vergroten en hen in staat stellen om uitdagende taken met meer vertrouwen aan te pakken.
 • Betrokkenheid en motivatie: Werknemers die toegang hebben tot incompany trainingen voelen zich vaak meer betrokken bij hun werkgever, omdat deze investeert in hun groei en ontwikkeling. Dit kan de motivatie en tevredenheid verhogen.
 • Werkplezier: Het verwerven van nieuwe vaardigheden en het aanpakken van uitdagingen kan het werkplezier vergroten en een gevoel van voldoening geven.
 • Zelfontplooiing: Incompany trainingen bieden werknemers de kans om hun interesses en passies te verkennen en te ontwikkelen, wat kan bijdragen aan een gevoel van zelfontplooiing.

De voordelen voor werkgevers

 • Verbeterde prestaties: Werknemers die deelnemen aan incompany trainingen zijn vaak beter toegerust om hun taken uit te voeren, wat leidt tot verbeterde prestaties en productiviteit.
 • Competitief voordeel: Door werknemers up-to-date te houden met de nieuwste vaardigheden en kennis, behouden werkgevers een competitief voordeel in hun branche.
 • Groeikansen en hogere werknemersbetrokkenheid: Incompany trainingen bieden werknemers groeikansen en laten zien dat hun werkgever in hun professionele ontwikkeling investeert, wat kan leiden tot een hogere werknemersbetrokkenheid.
 • Kostenbesparing: Het opleiden van bestaande werknemers kan kosteneffectiever zijn dan het aantrekken en trainen van nieuwe, wat de bedrijfskosten kan verlagen.
 • Positieve bedrijfscultuur: Het bevorderen van een cultuur van leren en ontwikkeling kan de werkomgeving positief beïnvloeden en betrokkenheid onder werknemers vergroten.
 • Flexibiliteit en maatwerk: Werkgevers kunnen incompany trainingen aanpassen aan hun specifieke behoeften en doelen, waardoor flexibiliteit in de aanpak wordt geboden.
 • Verbeterde interne communicatie: Soft skills-training kan de communicatie en samenwerking tussen medewerkers bevorderen, wat leidt tot een meer efficiënte en effectieve werkomgeving.

Verschillende soorten incompany trainingen

Incompany trainingen kunnen een breed scala aan vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Enkele veel voorkomende types zijn soft skills-training, technische training en leiderschapstraining.

 • Soft skills-training richt zich op het ontwikkelen van niet-technische vaardigheden, zoals communicatie, teamwork en probleemoplossend vermogen. Deze trainingen bevorderen niet alleen de persoonlijke groei van werknemers, maar dragen ook bij aan een positieve bedrijfscultuur en efficiëntere interne communicatie.
 • Technische training daarentegen richt zich op het verbeteren van vakspecifieke kennis en vaardigheden. Dit is van onschatbare waarde voor bedrijven om bij te blijven in de branche.
 • Leiderschapstraining is gericht op het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten binnen de organisatie.